Inspiroidu

Suunnittelijaesittelyssä Harri Koskinen

29.1.2019

”On yhä harvinaisempaa, että Suomessa suunniteltu tuote valmistetaan niin ikään Suomessa. Timberwise on virkistävä poikkeus sääntöön: paitsi että parketit valmistetaan kotimaisin voimin, ne ovat lisäksi erittäin laadukkaita ja pitkäikäisiä. Tätä yhtälöä haluan omalta osaltani vaalia. K2 tuotesarjassa olen sukeltanut kokonaisuudesta yksityiskohtiin, ravistellut hivenen löytämiäni lainalaisuuksia ja lopuksi palannut pinnalle – takaisin yksityiskohdista kokonaisuuteen. ... Jatka lukemista »

Omatalo – Nyt on aika juhlia! 80 vuoden kokemuksella

Tarinamme alkaa jo vuodesta 1939, kun Tuomas Paavolainen perusti rakennusliikkeen Kivennavalle. Sotiemme alueluovutusten johdosta Omatalojen valmistus siirtyi Kivennavalta ensin Lahteen ja sieltä myöhemmin Lohjan kautta Sonkajärvelle. Vuosikymmenten saatossa asumisen unelmat sekä omakotitalojen rakenteet ovat kehittyneet jatkuvasti. Työskentelemme herkeämättä vastataksemme paremmin asiakkaiden toiveisiin tarjonnassamme. ... Jatka lukemista »

40 vuotta Suomen kauneimpia taloja – Kannustalo

Pienestä kannuslaisesta rakennusliikkeestä on neljän vuosikymmenen aikana kasvanut omakotiasumisen ja puutalorakentamisen vahva suunnannäyttäjä Suomessa. Mallistomme uudistuu ja laajenee jatkuvasti. Samaan aikaan hiomme palveluamme yhä paremmaksi, jotta uuden kodin rakentaminen on Sinulle mahdollisimman mukavaa ja helppoa. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Kylpyhuoneremontti – takuulla Laattapisteeltä

28.1.2019

Luottamus on tunne, joka syntyy pitkällä aikavälillä. Siksi saat tekemällemme kylpyhuoneremontille kymmenen vuoden takuun. Yli 30 vuoden ajan olemme ponnistelleet parempien kylpyhuoneiden ja onnellisemman arjen puolesta. Olemme ylpeitä jokaisesta tekemästämme kylpyhuoneremontista, ja niin ovat asiakkaammekin: 94 % heistä on erittäin tyytyväisiä kylpyhuoneremonttinsa laatuun ja lopputulokseen. Lue ... Jatka lukemista »

Gaggenau – sitoutunut käsityöläisyyteen

Laitteen luontityön lähtökohtana on sen toiminnallisuus. Laitteen tulee toimia erinomaisesti ja pettämättömästi. Suunnittelijan visio mahdollistaa tämän toiminnallisuuden, mutta luontityöhön kuuluu myös paljon muita elementtejä. Se voi haastaa tekniikan, se voi innovoida, mutta vain silloin, kun tarkoituksena on aidosti hyödyttää designtietoista kotikokkia. Laite on siis funktionaalinen taide-esine. ... Jatka lukemista »

Anna mielikuvituksesi lentää – Vario 400- ja 400-sarjan keittotasot

Modulaariset Vario 400- ja 400-sarjan keittotasomme tarjoavat ammattilaisstandardin mukaista tekniikkaa kotikeittiöihin. Olipa valintasi upotettu tai pinta-asennettu keittotaso, käsin valmistetuilla valitsimilla tai TFT-kosketusnäytöllä varustettu malli, valitsemasi keittotaso on kaikissa tapauksissa eleganssille ja tehokkuudelle asettamiemme tiukkojen laatuvaatimusten mukainen. Modulaaristen Vario-keittotasojen 400-sarjaan kuuluu erikoisvarusteita, kuten kaksialueinen sähkögrilli, jossa voi ... Jatka lukemista »

Moccamaster Professional: Aitoa ruokaa, kahvia ja tunnelmaa Café Brunnsdalissa

Brunnsdal on Espoon Kauklahdessa toimiva kodikas ja lämminhenkinen lounasravintola, jonka lounaita saavutaan nauttimaan kymmenienkin kilometrien takaa. Idyllisessä, kylämäisessä ympäristössä sijaitseva Brunnsdal on rakennettu Kauppias Lundelin toimesta vuonna 1914 Kuninkaantien varteen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Savo Stone -mallisto laajenee

Habitare-messuilla ensimmäistä kertaa esitelty Savo Stone on herättänyt paljon mielenkiintoa. Dekton-tasoon lähes näkymättömiin integroitu induktioliesiuutuus vastaa tämän päivän sisustustrendeihin. Avokeittiöiden yleistymisen myötä yhä useammat haluavat, että kodinkoneet ovat huomaamattomia ja sulautuvat sisustukseen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Smedbo – 50 vuotta huipulla

Nykyään Smedbo on markkinajohtaja Pohjoismaissa, ja sillä on merkittävä asema Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Menestys johtuu pitkästä ja kattavasta kehitystyöstä, jonka tarkoituksena on varmistaa korkea laatu ja vaalia tuotteiden klassista skandinaavista muotoilua. Tuoteosaamisensa ja korkean laatunsa ansiosta Smedbo myöntää poikkeuksellisen pitkän 10 vuoden takuun lähes kaikille tuotteilleen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Koristeelliset helat, kahvat ja nupit

Tyylikkäillä yksityiskohdilla sisustat ja uudistat kotiasi nopeasti ja helposti. Beslagsboden tarjoaa suuren valikoiman laadukkaita design tuotteita. Voit valita erilaisia koukkuja, nuppeja, kalustevetimiä ja lisäksi yhden markkinoiden suurimmista painike valikoimista sisä- ja ulko-oviin. Sisäänkäyntiisi löydät talonumerot, ovikellon painonapit ja ovikolkuttimet, ja kylpyhuoneeseesi erilaisia kylpyhuonetarvikkeita. Lue ... Jatka lukemista »

Tiilen käyttämisellä rakennusmateriaalina on tuhansien vuosien perinteet.

21.12.2018

Tiilerin Ruukintiilen juuret ovat Pohjois-Pohjanmaalla Ylivieskassa, jossa Suomen ainoa Ruukintiiliä tällä hetkellä valmistava tehdas edelleen toimii. Tiilenteko on työllistänyt perinteisesti lähialueella ja onneksi tiilen tekemisen taito on välittynyt aina uusille sukupolville. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Arkkitehdit Friis ja Moltke ovat suunnittelleet kolme ainutlaatuista taloa Fiskarhedenvillanille

Talot ovat selkeitä ja toimivia asua, mutta myös yllättäviä, sillä jokaisessa talossa tulee aina vastaan jotain erilaista. Perinteisessä pohjaratkaisussa löytyy yllätyksiä, koska siinä käytetään tilaa uudella tavalla. Talo on kuin lämmin ja elävä syli, joka inspiroi uudenlaiseen tapaan asua. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Modernia hirsirakentamista perinteitä unohtamatta

Kari Ollikaisen vuonna 1974 Ruovedelle perustama Ollikaisen Hirsirakenne Oy on toimittanut ensiluokkaisia hirsitaloja jo yli 40 vuoden ajan. Tällä hetkellä perheyrityksessä on menossa toinen sukupolvi, kun Ollikaisen pojat, Tero ja Tomi ovat siirtyneet jatkamaan isänsä elämäntyötä. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Pihamuokkauksen ABC

Hyvällä suunnittelulla pihatyöt tulee hoidettua kerralla kuntoon tehokkaasti ja vaivattomasti. Kokosimme tähän perusasioita, jotka jokaisen pihanlaittajan tulisi huomioida jo ennen kuin kaivuri saapuu tontille. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Hyvin suunniteltu talotekniikka & toimiva arki

Lämmin, raikas ja toimiva koti on hyvän tekniikkasuunnittelun tärkein tuntomerkki. Mutta mitä kaikkea talotekniikan suunnittelussa on huomioitava? Entä mitkä ovat talotekniikan kuumimmat uutuudet. Jukkatalon tekninen johtaja Henri Autio jakoi hyviä vinkkejä talotekniikan suunnitteluun. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Suunnittelun keskiössä on tavallinen arki

Oman kodin suunnitteluun liittyy paljon tunteita, haaveita, odotuksia, toiveita, tarpeita ja unelmia. Ja kaiken kehyksenä on konkreettiset raamit: Perheen koko ja tarpeet, voimavarat ja rahalliset varat, tontin koko, muoto ja sijainti, asemakaava, ajan trendit, rakennusmääräykset… Kodin suunnittelun edessä voi kokea olevansa satojen valintojen äärellä, joiden ratkaisuun ei vielä ole muodostunut rutiineja. Ja vaikka tietäisikin tarpeensa, keinojen miettimiseen ei aina oma aika tai taidot riitä. ... Jatka lukemista »

Ensimmäinen yhteinen koti – Jukkatalo

Omakotitalon rakentaminen ei välttämättä ole se tyypillisin ratkaisu, kun parikymppisenä perustetaan ensimmäistä yhteistä pysyvämpää kotia. Heidille ja Tatulle tämä vaihtoehto oli kuitenkin se ainoa ja oikea. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Toiveiden mukainen Ainoakoti

Ainoakodin talopaketti on oivallinen valinta myös rakennusyrityksille. Ainoakodin ja rakennusurakoitsijan yhteistyön tuloksena syntyi myös tämä neljän makuuhuoneen talo, josta varsinaissuomalainen perhe sai toiveidensa kodin. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Siesta – KAHDEN KERROKSEN TERASSI

Kaksikerroksinen Siesta-lasiterassi toi Tuusulassa asuvan Romppasen perheen upeaan kotiin uusia ulottuvuuksia. Nyt kaksi lisähuonetta ovat ahkerassa käytössä satoi tai paistoi. Lue lisää ... Jatka lukemista »

KESTÄVÄ, KAUNIS, EKOLOGINEN JA SEITSEMÄN MUUTA SYYTÄ valita Timberwise parketti.

Timberwise on maailman paras parketti. Se valmistetaan Suomen Loimaalla, laadukkaimmista saatavilla olevista raaka-aineista. Lopputulos on ainutlaatuinen yhdistelmä suomalaista osaamista, tyyliä ja turvallisuutta. Laatua, joka tuntuu askel askeleelta – sukupolvelta toiselle. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Cello – kodin sisustajalle ja remontoijalle

Cello tarjoaa visuaalista silmää hiveleviä ja funktionaalisia tuotteita kodin sisustajalle ja remontoijalle. Cello-tuotteet sopivat mainiosti jokaiselle kukkarolle. Yli 2000 tuotteen jatkuvasti uudistuva Cello-tuoteperhe tarjoaa inspiroivia kokonaisuuksia kodin eri tiloihin, parvekkeelle sekä pihamaalle. Cello-tuotteet ovat myynnissä yksinoikeudella K-Raudassa. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Kokeile Lammin kustannuslaskuria

Kustannuslaskurilla saat raamit rakennusprojektillesi sekä kuvan siitä, mitkä kaikki asiat vaikuttavat talosi kokonaishintaan. Kivitalon hintaan vaikuttaa esimerkiksi talon pinta-ala ja arkkitehtuuri, kerroksien määrä, tontin muoto ja maaperä sekä pintamateriaalit ja talotekniikka. Huolellisella suunnittelulla varmistetaan, että hinta on mahdollisimman tarkasti tiedossa etukäteen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Kuvat Kannustalo-kotien joulunvietosta inspiroivat tekemään hyvän päätöksen

Mitä jos viettäisit ensi vuonna joulun upouudessa Kannustalossa. Laajasta mallistostamme löydät kodin, joka täyttää kaikki toiveesi. Kannustalon kanssa sen rakentaminen on yhtä helppoa kuin joulupukille kirjoittaminen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Lammi – Omakotitalon suunnitteluprosessi

29.11.2018

Rakennushankkeesta 80 % lyödään lukkoon suunnittelijan pöydällä. Siksi on tärkeää, että apunasi ja tukenasi ovat niin suunnittelun kuin rakentamisen ammattilaiset, jotka tuntevat materiaalit ja ovat erikoistuneet kivirakentamiseen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Tulikivi – Puulämmityksen hyödyt

Puulämmitys on luonnollinen lämmitysmuoto. Poltettaessa puusta vapautuu luonnon kiertokulkuun sama määrä hiilidioksidia kuin lahotessakin. Kodin energiankäytöstä jopa puolet kuluu lämmitykseen. Veden lämmityksen osuus on viidennes. Loput, eli kolmannes kodin energiankulutuksesta kuluu kodin sähkölaitteisiin ja valaistukseen. Puulämmityksellä ei siis voi täysin kokonaan korvata sähkönkulutusta. ... Jatka lukemista »

3 syytä valita Jukkatalo!

Jukkatalo on toiminut suomalaisten asuntoasiantuntijana lähes 50 vuotta. Tuona aikana olemme olleet mukana 30 000 talon rakentamisessa. Talopakettien toimittajasta olemme kasvaneet valmiskotien rakentajiksi ja valikoimiin on tullut myös saman konsernin ikkunat, Jukkasisustus ja LVIS-ratkaisut. Jukka tarjoaa asumisen edelläkävijänä teille loistavat puitteet asumiseen ja toimivaan arkeen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Tutustu Forte-kivitaloon Vuoksen varrella

Tannisen perheen unelma kivitalosta rakentui vuonna 2011 Vuoksen varrelle Imatralle. Arkkitehdin suunnittelema Forte-kivitalo toteutettiin alusta alkaen perheen yksilöllisistä lähtökohdista heidän tarpeitaan kuunnellen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Fiskarhedenvillan – Kun arkkitehdit saavat itse valita

Arkkitehdit Friis ja Moltke ovat suunnittelleet kolme ainutlaatuista taloa Fiskarhedenvillanille. Taloissa eri materiaalit kohtaavat yllättävällä tavalla. Valo ja tila luovat taloihin kiinnostavia vastakohtia: leikkisä – viehättävä, runollinen – käytännöllinen, avoin – intiimi ja valoisa – varjoinen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

MyKoto suunnitteluohjleman avulla voit suunnitella Olokoto asuntokokonaisuuden valmiiksi alusta loppuun.

MyKoto suunnitteluohjleman avulla voit suunnitella asuntokokonaisuuden valmiiksi alusta loppuun. MyKoto-palvelun avulla määrittelet täysin itse; tilatarpeen, toiminnallisuuden, sisustusmateriaalit, yms. Voit tehdä kaiken ilman myyjää ja tehdä mahdollisen ostopäätöksen rauhassa kotisohvaltasi. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Kastellin Joulu – Käpyenkelit ja kimaltelevat kävyt askartelee helposti lasten kanssa

Itsetehdyt kuusenkoristeet tuovat joulun tunnelmaa kotiin. Lisäksi lasten kanssa tehdyt koristeet ilahduttavat muistona vuodesta toiseen! Pienempien lasten kanssa kävyt voi vain maalata ja koristella erivärisillä glitterhileillä – vanhempien lasten kanssa onnistuu myös käpyenkeleiden askartelu. Lue lisää ... Jatka lukemista »