Inspiroidu

Puustellille Miinus-kalusteiden Eurooppapatentti

19.3.2019

Puustelli Group Oy:lle on myönnetty Eurooppapatentti Miinus-kalustejärjestelmän keksinnöistä. Kalusteosissa ja erityisesti kaapin rungon rakenteissa on useita patentoituja yksityiskohtia. Keksintö on globaalisti kalustealan merkittävin innovaatio vuosikymmeniin. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Charmia keittiöt suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti sinulle sopivaan hintaan

Kalustetukku on kotimaisista Charmia-keittiöistään tunnettu harjaantunut kalustevalmistaja ja suoraselkäinen suomalainen perheyritys. Kalustetukun 13 myymälää paikallisine varastoineen palvelevat kautta Suomen sekä peruskeittiön ostajaa että mittatilauskeittiön tilaajaa. Palvelukokonaisuutemme sisältää kaiken mitä tarvitset – suunnittelemme, valmistamme ja asennamme sekä tarvittaessa rahoitamme hankintasi. Osaamisemme ei rajoitu pelkästään keittiöön – kalustamme myös kylpyhuoneet ... Jatka lukemista »

Gaggenau – Laadun uusi taso

Ensimmäiset World Restaurant Awards -palkinnot Pariisissa ovat osoitus kulinaristisesta huippuosaamisesta sekä etiikasta, perinnöstä, monimuotoisuudesta ja omaperäisyydestä. Nämä vuosittain jaettavat palkinnot ovat omien arvojemme mukaisia, ja ne korostavat sitoutumista perinteiseen käsityöhön, harvinaisiin rotuihin ja niiden säilyttämiseen. Tämän punaisen maton tapahtuman kumppanina ja tapahtumapaikan torinäyttelymme kautta olemme tärkeässä osassa juhlallisuuksien aikana. ... Jatka lukemista »

Oikean lämmitysmuodon valinta on kauaskantoinen päätös

Lämmitysjärjestelmän valinta on omakotitalon rakentajan tärkeimpiä päätöksiä. Se vaikuttaa asukkaan viihtyvyyteen ja kukkaroon koko rakennuksen elinkaaren ajan. Kerran valitun järjestelmän vaihtaminen on useimmiten hankalaa ja kallista, joskus jopa mahdotonta. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Asutko hyvin?

Tunsin pienenä poikana Kauko-nimisen miehen. Kauko myi kylällämme Jukkataloja ja toi meillekin tuohon aikaan harvinaisen, nelivärisen talokirjan. Talokirjassa oli kymmeniä talon pohjia ja julkisivukuvia. Katselin kirjaa kiinnostuneena suunnitellen mielessäni, millaisessa kodissa itse joskus isona asuisin. Paria vuosikymmentä myöhemmin pääsin itse ”kaukoksi” Vaasan alueelle. Oli unelmieni täyttymys olla mukana toteuttamassa perheiden talohaaveita. Aikaa kului. Rakensin perheelleni Jukkatalon ... Jatka lukemista »

Kastelli GREEN – luonnollinen puutalo hengittävällä puukuidulla

Kaikkiin Kastellin talomalleihin voi valita luonnollisen puukuitueristeen. Kastelli Green™ on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on puuta. Hyvä ja hapekas sisäilma ei ole enää massiivipuisten hirsitalojen yksinoikeus. Kastellilta voit valita aidon puutalon, jonka lämmöneristeet ja tuulensuojalevyt ovat puukuitua. Ilmansulku on höyryä läpäisevä, jonka vuoksi talon rakenne on hengittävä. Kastelli Green™ -talojen ilmatiiviys on määräysten mukainen ja eristeenä puukuitu ... Jatka lukemista »

Nordic Style by EGGER – viileää ja vaaleaa

Vaahteraa, tammea ja mäntyä, pehmeää pellavaa sekä kullan ja kuparin kiiltoa. Vaaleat puut kuvastavat pohjoista maisemaa luoden puhtaan ja kirkkaan vaikutelman. Tekstiilikuosien ja metallisten aksenttien yhdistelmä antaa tyylille sen pohjoisen ilmeen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Luonnollinen ja allergiaystävällinen terve talo – Ollikaisen hirsi

Hengittävyytensä ansiosta hirsirakennus tasaa sisäilman kosteutta ja tarjoaa asukkailleen erinomaisen laadukkaan sisäilman. Hirsi on lukuisissa tutkimuksissa todettu allergiaystävälliseksi rakennusmateriaaliksi. Terve talo syntyy kun materiaalit ja rakentamisen ammattitaito on huippuluokkaa – näistä me emme tingi. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Olokoto – Syntynyt modulaariseksi

Olokoto on yhdistettävissä modulaarisesti toisiin moduuleihin, jolloin sisätilaa saadaan käytännössä rajattomasti. Rakennuksen julkisivut määräytyvät sisätilan mukaan, mutta jokaisessa Olokodossa on oltava yksi rakennuksen sisämitan suuruinen ikkuna, jolloin Olokoto on yhdistettävissä toiseen rakennukseen. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Fiskarhedenvillan – Nauti aidon talotoimittajan tarjoamasta vapaudesta

Fiskarhedenvillan on muutakin kuin talopaketti. Se on koti, jossa on hyvä asua ja elää. Tiedostamme, että olette naapurisi kanssa erilaisia, ja asiakkaanamme saat olla mukana koko rakennusprojektin ajan luomassa oman kotisi. Sinä päätät, miltä tuleva talosi näyttää ja miten haluat sen rakentaa. Se on Fiskarhedenvillanin suoma vapaus. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Ainoakodin kuukauden talomalli – Ainoa Idea Kaupunki 153

Jykevän näköinen kaupunkimalliston koti sopii hyvin kapealla kaupunkitontille. Alakertaa kiertää tilava terassi. Olohuone saa paljon valoa isoista ikkunoista ja ylös asti auki oleva tila tuntuu avaralta. Yksi neljästä makuuhuoneesta on alakerrassa omassa rauhassaan. Yläkerran tilava aula muuntautuu vaikkapa arkiolohuoneeksi. Yläkerrassa on lisäksi oma wc ja kylpyhuone sekä tilava parveke. Lue ... Jatka lukemista »

Miten talon rakentaminen etenee Omatalolla

Kun talokaupat on tehty, kaikki paperityöt hoidettu ja luvat saatu kuntoon voidaan aloittaa talon rakentaminen. Talon rakentaminen kestää noin 8-12 kuukautta. Talotoimittajasi vastaa projektin koordinoinnista tilauksessa sovitun toimituslaajuuden osalta. Rakentamisessa ensimmäiset vaiheet ovat maatyöt ja perustusten tekeminen. Itse rakentamisvaihe kestää elementtitoimituksen jälkeen 6-8 kuukautta riippuen talon koosta, muodosta ja tontista. Valitsemasi toimituslaajuus määrittää kuinka paljon ... Jatka lukemista »

Tervetuloa Honka-heimoon!

Me Honkarakenteella haluamme inspiroida ihmisiä panostamaan elämän ja asumisen laatuun. Honka-heimo on jokaisen terveellistä ja laadukasta asumista arvostavan ihmisen avoin yhteisö. Oletpa sitten suunnittelemassa tai rakentamassa Honka-hirsitaloa, omistat jo sellaisen tai tunnet itsesi muuten vaan sydämessäsi honkalaiseksi – Honka-heimo on meitä kaikkia varten. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Reetan näköinen Lato on ekologinen ja räätälöity

Reetta Tokola haaveili oman talon rakentamisesta ainakin kymmenen vuotta. Katseli taloja, selaili esitteitä, etsi valmista mummonmökkiä. Sitten löytyi suunnittelun pohjaksi Lato 97 -talomalli… Lopulta tuli aika toteuttaa unelmia. Syntyi Reetan oma Lato – Ko-To-La. Nimessä yhdistyvät koto, lato ja Tokola. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Aran Cucine – Thinking Green

25.2.2019

Ympäristövastuullisuus on yhtiöllä designin ja laadun ohella toiminnan ja tuotteiden suunnittelun / ajattelun lähtökohtana. Aran on sitoutunut suojelemaan hyvän metsänhoidon neuvoston (Forest Stewardship Council) metsän hoidolle asettamia eettisiä ja sosiaalisia arvoja sille myönnetyn FSC-sertifikaatin mukaisesti. Näin yhtiö keskittyy ja sitoutuu laajemmin ympäristöä säästävään ja luonnonvaroja ja niiden käyttöä järkeistävään toimintaan. Aran edellyttää myös kaikilta tavaran ... Jatka lukemista »

Geberit-jätevesihydrauliikka Turvallinen rakennusten viemäröinti

Haaste suunnittelijoille ja LV-asentajille Tyhjät vesilukot, WC:n vedenkorkeuden suuret vaihtelut, ylimitoitetut laitteet ja tarpeettomat tuuletusputket ovat merkkejä puutteellisesta suunnittelusta tai asennuksesta. Tästä voi seurata valituksia ja suuria kustannuksia. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Kesän juhlat omalla terassilla – enemmän juhlatunnelmaa lasituksella

Kesä tulee alta aikayksikön, vaikka paukkupakkasten keskellä siltä ei tuntuisikaan. Kesä on myös useiden juhlien aikaa, ja koulun päättäjäiset sekä ylioppilasjuhlat starttaavat kesäjuhlien sesongin. Luvassa on lisäksi niin juhannusjuhlia, häitä, grillibileitä, sukujuhlia kuin rentoja illanistujaisiakin. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Totta vai tarua: aidosti varaava kiertoilmatakka?

Pielinen-kiertoilmatakkojen erityispaksu kuori varaa ja luovuttaa lämpöä jopa 13 tuntia Tulikivi tunnetaan varaavien vuolukivitakkojen valmistajana. Siksi ei yllätä, että Tulikiven kiertoilmatakat sekoittavat pakkaa varaamalla ja luovuttamalla lämpöä jopa 13 tunnin ajan. Yleensä kiertoilmatakka ei varaa lämpöä, vaan sen lämmitysteho perustuu nopeaan lämmöntuottoon. Pielinen-malliston takkojen paino vaihtelee mallista riippuen 470–770 kilon välillä, eli paino on moninkertainen ... Jatka lukemista »

Takan hankinta ja vaihtaminen on helppoa!

Vaihda vanha takka vaivattomasti uuteen — hyödynnä ilmainen purku vanhalle takallesi. Nyt on hyvä aika hankkia taloon takka, jossa sellaista ei vielä ole. Kysy lähimmmästä Tulikivi-studiosta kuuma tarjous sinun suosikkitakastasi. Teemme sinulle halutessasi kaiken valmiiksi aina siihen asti, kun otat tulitikut käteen ja sytytät Tulikivi-takkasi ensitulet. Tulikivi-takan asennus onnistuu niin uudisrakennukseen, saneerauskohteeseen kuin nykyisen tulisijasi paikalle. Kutsu nyt Uunimestarimme ... Jatka lukemista »

Ainoakoti Kevätmessuilla

Ainoakoti on mukana Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa huhtikuun ensimmäisellä viikolla 4.–7.4. Katso lisätiedot ja aukioloajat täältä ja tavataan messuilla! ... Jatka lukemista »

Mustista LEGO-palikoista upeaksi atrium-Harmajaksi

”Kannustalon kanssa homma lähti heti käyntiin. Rakentaminen oli helppoa, sillä saimme koko ajan asiantuntija-apua”, kertovat Harmaja-kotinsa valmistumisesta espoolaiset Heidi ja Juha Rouhiainen. He halusivat rakentaa U:n muotoisen, modernin talon. Koti toteutettiin perheen ideoiden pohjalta Harmajan hengessä. Toimitustapa oli Kannustalon Talopaketti-toimitus. ... Jatka lukemista »

Kuinka valmiina kotisi haluat: Muuttovalmis, Sisusta itse vai Talopaketti? – Jukkatalo

Muuttovalmis Maatöiden ja lupahakemusten jälkeen rakennamme kodin teille muuttovalmiiksi asti. Laajaan palveluumme kuuluu mm. Sisustussuunnittelu. Tämä on taatusti helpoin tie kotiin! Sisusta itse Koti tehdään viimeistä pintaa vaille valmiiksi ja kodin ilmeen luominen inspiroivine sisustuksineen jää sinulle. On palkitsevaa nähdä oman käden jälki kodissaan. Talopaketti Rakentamisen raskaat ja vaativat vaiheet tehdään valmiiksi puolestasi, ... Jatka lukemista »

Ajattoman tyylikäs Polar-collection Honkataloilta

Aidot ja alkuperäiset Honkatalojen Polar-talot ja -huvilat ovat ajattoman tyylikkäitä ja arkkitehtuuriltaan moderneja taloja, joissa on ripaus chalet-henkeä. Puupalkkilasipääty tuo luonnon osaksi sisustusta. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Talopaketin valmiusaste

Talopaketin sisältö ja valmiusaste vaihtelee laajasti. Eri vaihtoehtoihin kannattaakin tutustua tarkasti ja selvittää mm. mikä osuus rakennusprosessista jää itselle hoidettavaksi. Esimerkiksi LVI- ja sähkösuunnittelu eivät usein kuulu talopaketin sisältöön, vaan niiden hankkiminen jää ostajan vastuulle. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Seinä, jota ei ole kaikilla

Vanhan ajan perinnettä mukaillen koneellisesti työstetty piiluhirsipaneeli on ehdottomasti erilainen ratkaisu sekä sisä- että ulkoverhouksiin. Mielikuva piiluhirrestä vie meidät menneisyyteen ja perinteisiin kädentaitoihin. Perinteisen piiluamisen tarkoituksena on ollut tehdä hirren pinnasta kestävämpi, ja samalla siihen on saatu aikaiseksi kaunis aaltokuvio. ... Jatka lukemista »

Kodin pinnat uusiksi – Puumerkki

Oksattoman ja linjakkaan ulkoasunsa ansiosta Effex sopii monenlaisiin tyyleihin, oli kotisi sitten skandinaavisen pelkistetty tai maalaisromanttisen runsas. Paneeleita on saatavana neljässä eri värisävyssä sekä puunvärisenä, jonka voit itse käsitellä haluamaasi sävyyn. Effex-sisustuspaneelia voit käyttää kaikissa kotisi kuivissa tiloissa niin seinissä kuin katoissa. ... Jatka lukemista »

Ainutlaatuisella Effex-saunapaneelilla rakennat design-saunan

Kun perinteiset saunamateriaalit eivät viehätä ja haluat saunastasi jotain todella erityistä, voi ratkaisusi olla Effex-saunapaneeli. Linjakas Effex-saunapaneeli soveltuu erinomaisesti moderniin saunaan. Effex-saunapaneelin voi asentaa joko vaakaan tai pystyyn, riippuen siitä halutaanko moderni vai klassinen saunakokonaisuus. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Ulkoverhous Puumerkiltä – Kerralla valmista

Valitse talollesi haluamasi väri, asenna teollisesti kahdesti pinnalta maalatut ulkoverhouslaudat seinälle, ja valmista tuli! Mikäli haluat nopeasti täysin valmiin ja laadukkaan ulkoverhouksen taloosi, niin kannattaa ehdottomasti käyttää teollisesti valmiiksi pohja- ja kaksi kertaa pintamaalattuja ulkoverhouslautoja. Seinärakenteesi ovat heti säältä suojassa ja huoltomaalaustakin tarvitsee vasta miettiä reilun kymmenen vuoden päästä. ... Jatka lukemista »

Perinteinen kestopuuterassi

Kotimainen kestopuu on kuparisuoloilla ja orgaanisilla tehoaineilla suojattu tuote, jota käytetään monipuolisesti kaikessa piha- ja ympäristörakentamisessa. Kestopuu on perinteinen valinta terassimateriaaliksi ja sopii hyvin Suomen kesään - uritettu kestopuulauta ei ole kosteanakaan liukas. Lue lisää ... Jatka lukemista »

Suunnittelijaesittelyssä Harri Koskinen

29.1.2019

”On yhä harvinaisempaa, että Suomessa suunniteltu tuote valmistetaan niin ikään Suomessa. Timberwise on virkistävä poikkeus sääntöön: paitsi että parketit valmistetaan kotimaisin voimin, ne ovat lisäksi erittäin laadukkaita ja pitkäikäisiä. Tätä yhtälöä haluan omalta osaltani vaalia. K2 tuotesarjassa olen sukeltanut kokonaisuudesta yksityiskohtiin, ravistellut hivenen löytämiäni lainalaisuuksia ja lopuksi palannut pinnalle – takaisin yksityiskohdista kokonaisuuteen. ... Jatka lukemista »